کتاب پارۀ تن (قسمت یازدهم)
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
حادثه 23 تیر 1358 از اقدامات ناجوانمردانه گروهک کومله، میتوان به حادثه 23 تیر 1358 مریوان اشاره نمود که در آن حادثه، عناصر مسلح کومله محل اسقرار نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مستقر در ساختمان ساواک سابق را مورد تجاوز قرار دادند و فرمانده آنان عبدالله طرطوسی و یازده نفر از یارانش را به فجیح ترین وجهی شهید نمودند. این […]
حادثه 23 تیر 1358
از اقدامات ناجوانمردانه گروهک کومله، میتوان به حادثه 23 تیر 1358 مریوان اشاره نمود که در آن حادثه، عناصر مسلح کومله محل اسقرار نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مستقر در ساختمان ساواک سابق را مورد تجاوز قرار دادند و فرمانده آنان عبدالله طرطوسی و یازده نفر از یارانش را به فجیح ترین وجهی شهید نمودند. این امر موجب شد تا دکتر مصطفی چمران بعد از خنثی سازی حادثه درد ناک پاوه، عازم مریوان شوند و با فؤاد مصطفی سلطانی یکی از اصلی ترین سردمداران کومله در ساختمان فرمانداری مریوان و با حضور فرمانده پادگان مریوان (سرگرد حسین شیبانی – مرحوم سرتیپ2حسین شیبانی) و فرماندار مریوان(آقای فراهانی) در خصوص برقراری امنیت و کنترل وضعیت عمومی شهر تصمیمات مقتضی اتخاذ نمایند (کیا، ابوالقاسم، 1396، آزادسازی مریوان، موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس).
شهادت سرهنگ دوم محمد فراشاهی در سقز
یکی دیگر از رویدادهای دردناک رخ داده شده در شمالغرب، میتوان به حادثه شهادت سرهنگ دوم محمد فراشاهی فرمانده پادگان سقز، در تاریخ 30/5/1358 اشاره نمود. آن حادثه در زمانی که گردان 139 پیاده تیپ84 خرم آباد، در تاریخ 29/5/1358به فرماندهی سرهنگ دوم مرتضی پاکسرشت، عازم پادگان سقز شده بود به وقوع انجامید. تعدادی از کارکنان بومی شاغل در پادگان به فرمانده پادگان اطلاع دادند که امام جمعه و سایر مسئولین شهر در مدخل ورودی شهر آماده استقبال از ستون نظامی هستند که از مسیر دیواندره عازم سقز میباشد. از وی دعوت کردند که جهت حسن نیت و همگام با مستقبلین در مراسم اسقبال شرکت نماید و ایشان هم آن دعوت را پذیرفت و عازم درون شهر نزدیک پل سقز گردید اما عناصر مسلح ضدانقلاب ناگهان به وی حمله ور شدند و اورا که مسلح نبود به شهادت رساندند و از سوی دیگر با درگیری شدید با ستون نظامی، موجب توقف ستون و نهایتا بازگشت ستون به طرف دیواندره و اسقرار در پاسگاه ژاندارمری «ایران خواه»واقع در محور دیواندره- سقز و محدوده پاسگاه شدند، تا اینکه روز بعد، ستون با یک دسته تانک چیفتن به فرماندهی ستوان دوم چهار دانگه عازم سقز گردید، در حالی که ضدانقلاب، پل روی رودخانه سقز را با تیر آهن مسدود کرده بود و لیکن یک دستگاه تانک به فرماندهی ستوان چهاردانگه از پل گذشت و در زمین مسطح حاشیه پل با شلیک موشک آر، پی، جی، هفت از سوی ضدانقلاب، تانک منفجر و ستوان چهار دانگه به درجه رفیع شهادت نائل آمد و درنهایت با حضور ستوان ادبیان از تیپ2 سقز در ستون و راهنمائی وی و قاطعیت فرمانده گردان، ستون نظامی با صلابت و مقتدرانه از پل گذشت و از داخل شهر عبور کرد و وارد پادگان سقز گردید. در همین زمان، بلافاصله مجدداً سرگرد اسماعیل سهرابی به عنوان فرمانده تیپ منصوب ومسئولیت تیپ را عهدهدار گردید. (کیا، ابوالقاسم، شکسته شدن محاصره پادگان سقز، 1396)